• Pozvanie na "Zápas roka"

    Členovia klubu MFK Snina dnes prišli pozvať deti na "ZÁPAS ROKA", ktorý odohrajú 25. 10. 2023 o 14.30 s jedným z najlepších futbalových mužstiev Slovenska DAC 1904 Dunajská Streda.

  • Túra na Biele kamene

    Krásne počasie využili žiaci s mnohými rodičmi a v rámci turistického krúžku absolvovali 15 km túru na Biele kamene.

    Pripájame aj video:

     https://www.relive.cc/view/vNOPQgEAn26

  • Deň kaše

    Mary’s Meals je medzinárodné charitatívne hnutie, ktoré účinne bojuje proti hladu vo svete zavádzaním školského stravovania tam, kde chudoba a hlad bránia deťom v prístupe k vzdelaniu. Aj naši žiaci 5. - 9. ročníka sa zapojili do charitatívnej zbierky . Predtým si pozreli film o činnosti organizácie, zúčastnili sa kvízu a ochutnali kašu, ktorú táto organizácia dodáva najchudobnejším deťom v školách po celom svete.

  • Jesenná výzdoba

    Jesenné dni priniesli pestrú paletu farieb aj do našej školy.

  • Deň komiksov v 2. A

    Komiks je spojenie výtvarného a literárneho umenia a takto si ho vytvárali druháci s pani učiteľkou Slivkovou.
  • Návšteva pána primátora

    Našich prvákov dnes milo prekvapil pán primátor Peter Vološin a vedúca oddelenia školstva a mládeže Mgr. Jana Ščerbáková. Prváci dostali farbičky, sladkú odmenu a sľúbili, že nakreslia krásne obrázky, ktoré spolu s pani učiteľkami odnesú na mestský úrad pánovi primátorovi. V 1.B si pán primátor s deťmi aj zaspieval...

  • Výstup na Magurič

    V tomto krásnom počasí babieho leta sa žiaci turistického krúžku pod vedením p. Luptáka zúčastnili výstupu k televíznemu vysielaču na vrchu Magurič. Naskytol sa im krásny výhľad na okolie. Pripájame aj odkaz na video z výstupu:

    https://www.relive.cc/view/v1vj9nr9eYq

  • Deň mlieka

    Pani učiteľka Slivková si dnes so žiakmi 2.A pripomenula dôležitosť mlieka vo výžive. Mlieko a mliečne výrobky dodávajú nášmu telu 50 -70 % vápnika, ktorý je dôležitý pre správny vývoj kostí a zubov. Mlieko obsahuje mliečne bielkoviny, mliečny tuk, mliečny cukor, minerálne látky a vitamíny. Ak vám mlieko nechutí môžete ho nahradiť mliečnymi výrobkami – syr, smotana, jogurt, maslo, tvaroh...

    Mliečko, mliečko, to je veda, bez neho sa vyrásť nedá. Bez neho vraj budem malý, nebudem mať žiadne svaly. Nebudem mať zuby zdravé, ani pevné kosti práve. Slabé zdravie, žiadne sily, to veru nie moji milí!

  • Európsky deň jazykov

    26. september – Európsky deň jazykov, ktorý vyhlásila Rada Európy v roku 2001 počas Európskeho roka jazykov, si aj naša škola pripomenula prostredníctvom súťaží, kvízov, besied, výroby plagátov počas hodín anglického, nemeckého a ruského jazyka. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

    Tento rok  bolo motto „Povedzte ÁNO jazykom!“

  • Deň kroja

    Naši druháci si dnes zatancovali na námestí v Snine pri príležitosti " Dňa kroja ". Ľudovú tančiareň viedla pani učiteľka Iveta Kačmárová zo ZUŠ Snina so svojimi žiakmi.

    " Deň kroja " je podujatie venované ľudovým krojom, tradíciám, hudbe a tancu.

    Aj v škole sme sa parádili v krojoch...

  • Klub šermu - nábor nových členov

    Už od roku 1998 pri našej škole pracuje Školské športové stredisko so zameraním na šerm. Predseda klubu, pán Kazík, dnes žiakom 2. - 5. ročníka predstavil tento zaujímavý šport spolu so svojimi zverencami. Nábor nových členov je v pondelok, v stredu a v piatok o 16.00 hod. v telocvični ZŠ Študentská.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 4. septembra o 9.00 hod na školskom dvore ( asfaltová plocha). V prípade daždivého počasia sa slávnostné otvorenie uskutoční v telocvični.

  • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

    V piatok 30. júna sme na školskom dvore Základnej školy na Študentskej ulici slávnostne ukončili školský rok 2022/2023. Úvodné slová patrili riaditeľke školy Nadežde Janečkovej, ktorá vo svojom príhovore ocenila aktívnu prácu a úsilie pedagógov i nepedagogických zamestnancov školy a tiež vyzdvihla úspechy žiakov v súťažiach a olympiádach.  Po nej sa slova ujali žiačky 9. ročníkov, ktoré sa v mene všetkých deviatakov poďakovali svojim učiteľom za ich obetavú prácu. Na záver odovzdali deviataci pedagógom milú pozornosť v podobe živých kvetov.

  • Úspešní žiaci našej školy odmenení za svoje úspechy

    Blíži sa  koniec šk. roka a s tým je spojené aj záverečné zhrnutie výsledkov žiakov a práce  učiteľov s nimi. Žiaci našej školy nás počas celého šk. roka reprezentovali na rôznych športových a  vedomostných súťažiach, na súťažiach zručností a kultúrnych podujatiach. Zúčastnili sa školských, okresných aj krajských kôl. V škole sa starali o rôzne podujatia žiaci školského parlamentu, ktorí majú aj zastúpenie v mládežníckom parlamente nášho mesta a robia dobré meno našej škole.

    Blahoželáme  a prajeme veľa úspechov.

  • Výlet na Gazdoráň

  • Ocenenie najúspešnejších žiakov

    23. júna v rámci Dní mesta ocenil pán primátor Peter Vološin najúspešnejších žiakov a študentov sninských základných a stredných škôl, ktorí okrem vynikajúcich študijných výsledkov boli úspešní aj v mimoškolskej činnosti - v rôznych súťažiach a olympiádach. Z našej školy boli ocenené Nella Hricková z 9.A triedy a Stela Šprochová z 9.B triedy. 

    Nella Hricková, žiačka 9. A triedy, patrí k výborným žiakom školy. Jej študijný priemer počas 9 rokov štúdia v ZŠ  je  1,00. Aktívne sa zapája do mimoškolských aktivít, je členkou školského parlamentu. Je ústretová, milá, obetavá, rada pomôže. Okrem účasti v rôznych vedomostných súťažiach a olympiádach sa venuje športu. Školské prestávky i odpoludnia trávi hlavne pri stolnotenisovom stole, kde so spolužiakmi s vervou trénuje.

    Jej súťažné umiestnenia v školskom roku 2022/2023: 

    1.miesto OK GEGO + účasť na krajskom kole  – pripravovala Mgr. Gicová

    4.miesto OK DEJO – pripravovala Mgr. Kimáková

    3.miesto OK v stolnom tenise žiačok – pripravoval Mgr. Pčola

    Stela Šprochová, žiačka 9.B triedy, inteligentná, svedomitá, pracovitá , s priemerom 1,00 počas deviatich rokov štúdia v našej škole. Jej príprava na vyučovanie je veľmi precízna. Reprezentovala školu hlavne v MAT, DEJ a SJL. V školskom roku 2022-2023 v okresnom kole DO 1. miesto - pripravovala Mgr.Kimáková a v  okresnom kole olympiády zo SJL 2. miesto - pripravovala PaedDr. Galandová.

    Obidvom oceneným žiačkam BLAHOŽELÁME!!!

     

  • Oznam vedúcej školskej jedálne

    Obedy v školskej jedálni sa podávajú do 30.06.2022 vrátane.

    Z dôvodu ukončenia školského roka je nutné žiaka, ktorý sa nezúčastní na vyučovaní ktorýkoľvek deň do 30. 06. 2022 vrátane, vyhlásiť najneskôr do pondelka 26. 06. 2023 ráno do 7.00 hod.

    Po tomto dátume sa už z obeda vyhlásiť nebude možné.

    Zároveň žiadam rodičov, aby zápisné lístky na obedy v školskej jedálni na nový školský rok 2023/2024 neodkladne vypísali, podpísali a obratom vrátili do školy najneskôr do 16. 06. 2023.

    Poprosím rodičov, aby si v mobilnej aplikácii strava.cz doplnili svoju e-mailovú adresu.

    Podmienky stravovania v školskej jedálni v novom školskom roku 2023/2024 ostávajú nezmenené. Ak dôjde k zmenám, tie budú zverejnené na internetovej stránke našej školy v sekcii školská jedáleň na základe pokynov MŠVVaŠ SR.

    Za spoluprácu a pochopenie ďakuje vedúca školskej jedálne s kolektívom.

  • ZBER PAPIERA

    Kedy? V pracovných dňoch 7.00 hod - 7.40 hod a 13.00 hod - 14.00 hod

    Kde? Suterén školy ( vedľa školskej jedálne)

    Zbierame: tlačoviny, letáky - ZVIAZANÉ a ZABALENÉ

    NEZBIERAME kartón

    Koniec zberu: 22. júna 2023

  • Škola v prírode

    V dňoch 29.5. – 2.6.2023  žiaci 4. ročníka našej školy absolvovali Školu v prírode v nádhernom prostredí Vysokých Tatier. V priebehu piatich dní spoznávali nielen okolie Tatranskej Lomnice, kde boli ubytovaní, ale s využitím bezplatnej prepravy na TEŽ sa presúvali  Tatrami a spoznávali tie najznámejšie miesta, o ktorých sa učili na vlastivede. V dopoludňajšom čase turistickými chodníčkami sa dostali na Hrebienok, Reinerovu chatu, Popradské pleso či Štrbské pleso. Popoludňajší čas strávili prechádzkou v botanickej záhrade, návštevou Múzea TANAP-u, Dobrej hračky či bazéna v neďalekom hoteli. Večer zasa súťažili, zabávali spolužiakov svojim programom, tancovali a spievali. Pobyt ukončili v piatok výletom lanovkou na Skalnaté pleso, ktoré bolo tou najkrajšou bodkou za celým týždňom. Škola v prírode pre mnohých bola aj novou skúsenosťou v ich živote, keďže prvýkrát boli od rodičov na dlhší čas. S množstvom zážitkov a milými darčekmi pre najbližších sa všetci tešili domov.

  • Výstup na Kremenec

    Tento víkend sme v rámci DO Fénix absolvovali turistiku v NP Poloniny a vystúpili na Kremenec. V piatok sme sa ubytovali v Informačnom centre NP Poloniny a v sobotu sme za doprovodu polície zo Zboja vyrazili na túru. Policajti nás vyviezli na Skládku pod Kýčerou, kde nám predviedli ukážky ich práce, začo im veľmi pekne ďakujeme. Potom sme už pešo cez PR Stužica pokračovali na trojcíp troch štátov Poľska, Ukrajiny a Slovenska. Všetci to zvládli bez problémov a niektorí si náročnú túru predĺžili až na Veľkú Rawku.Chcem  všetkých pochváliť za podaný výkon.V nedeľu sme sa šťastne vrátili domov. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Študentská 1446/9
  • Základná škola: tel. 057/762 25 06, 0911/438 008, fax 057/758 40 21
    Školská jedáleň: 057/762 36 72, 0911/937 017
    ŠKD: 0902/316 749

Fotogaléria