• Pasovačka

    Chlapci a dievčatá zo 4. a 5. ročníka sa zúčastnili "Pasovačky", ktorú organizovalo CVČ Snina.

  • Vianočná pošta

    Osamelých starkých hádam potešia vianočné pozdravy, ktoré vyrobili naši žiaci

  • Koľko lásky sa zmestí...

    Ďakujeme všetkým rodičom, žiakom a učiteľom, ktorí sa zapojili do zbierky a za ich ochotu potešiť osamelých seniorov krabicou plnou lásky.

  • Úspechy v šachu aj v krajskom kole

    Dňa 1. 12. 2023 sa v Prešove uskutočnili školské majstrovstvá Prešovského kraja žiakov a žiačok ZŠ a 1. stupňa OGY v zrýchlenom šachu 2023/2024. Právo účasti si na okresnom kole vybojovali traja žiaci našej školy: Ján Hudák 9.A, Michaela Čornaničová 9.A a Liana Lempeľová 5.A. Výborný výkon podal Ján Hudák, ktorému 5 výhier, jedna remíza a jedna prehra priniesli 2. miesto v kategórii chlapcov a postup na celoslovenské finálové kolo. Z dievčat bola úspešnejšia Liana Lempeľová. ktorá so 4 bodmi skončila na 11. mieste a od postupového miesta ju delilo iba 1,5 bodov. K dosiahnutým výsledkom srdečne blahoželáme!

  • Matematika s Kahoot

    Žiaci 2.A si zopakovali sčítanie a odčítanie do 20 s využitím platformy Kahoot.it a tabletov. Pani učiteľka si pripravila test a žiaci zadávali odpovede v tabletoch. Všetci to zvládli a takéto opakovanie sa im veľmi páčilo.

  • Shakespeare`s day

    Aj v tomto roku sa naša škola zapojila do súťaže Shakespeare`s day, ktorú organizovalo CVČ v Snine. Žiaci súťažili v prednese anglickej poézie a prózy. 

    V 1. kategórii získala 1. miesto Soňa Čopíková z 5.B  a Soňa Sičáková zo 6.B.

    V 2. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Sofia Šiňorová z 9.A a 2.miesto získala Miriam Balintová z 8.B. 

    Od CVČ získali odmenu a diplom. Všetkým srdečne blahoželáme.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Milí rodičia, učitelia, žiaci,
    naša škola sa aj tento šk. rok zapája do projektu KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK ?
    Ak sa Vám tento projekt páči a chcete byť jeho súčasťou, naplňte krabicu maličkosťami, ktoré osamelých seniorov potešia. Ak by ste sa chceli pridať, budeme veľmi radi. Svoje krabice alebo drobnosti môžete priniesť do školy a odovzdať triednym učiteľom do 29. 11. 2023.
    Informácie o tom, čím prispieť, nájdete priložené v letáku. ĎAKUJEME ❤

  • Túra - Vihorlatské vrchy

    V sobotu 25.11. sme sa v rámci Fénixu  za účasti rodičov vybrali na túru do Vihorlatských vrchov. Prešli sme viaceré prírodné rezervácie od Postávky, Kotlíka,  Hypkani, Jedliniek Malého morského oka až po Morské oko a späť cez Tri tably. Po zasnežených kopcoch v mrazivom počasí . Deti 16km dlhú túru zvládli bez problémov.

  • Športový november - florbal, futbal

    V rámci Športového novembra, sa vo štvrtok uskutočnilo športové popoludnie pre žiakov 5. - 9.ročníka našej školy. V turnaji bojovali štyri prihlásené družstvá v populárnych športoch - florbal a futbal.

    Vo veľmi vyrovnanom turnaji sa najviac darilo našim najstarším žiakom s tímom FC Jánošíkovo. Druhé miesto obsadilo družstvo Easter Wings, tretie FC Špunti (najmladší žiaci štartujúci v turnaji) a štvrté miesto patrilo FC Brusničky. Odmenou pre zúčastnených bol dobrý pocit zo súťaženia a zábavy s kamarátmi.

  • Úspech žiakov našej školy na technickej olympiáde

    Družstvo chlapcov 9. ročnika našej školy: Adam Curko + Maroš Iliško, získali 1. miesto na okresnom kole technickej olympiády v kategórii A, ktoré sa uskutočnilo 23.11.2023 v priestoroch SPŠ v Snine. Víťazstvom získali ceny pre seba, našu školu a postup na krajské kolo. Žiakov pripravovali Mgr. Bakajsa a Mgr. Pčola.

  • Športový november - volejbal

    V rámci programu "športový november" bol 20.11.2023 uskutočnený volejbalový turnaj pre dievčatá našej školy. Štyri družstvá bojovali o sladké ocenenie. Na 4. mieste skončio družsto Margarétky, na 3. mieste skončili Dračice, na 2. mieste Tutifruti a suverénnym víťazom sa stalo družstvo Phanthoms.

  • Deň dvojičiek a trojičiek

    Takto si dnes naši žiaci spríjemnili vyučovanie.

  • Okresné majstrovstvá v šachu

    Dňa 15.11.2023  sa v  priestoroch CVČ v Snine odohrali  Školské majstrovstvá okresu Snina v zrýchlenom šachu žiakov a žiačok ZŠ 2023/24. Súťaže sa zúčastnili aj žiaci našej školy: Hudák Ján 9. A, Hudáková Emma 9. A, Čornaničová Michaela 9. A, Džuberová Natália 5.A, Kocúrová Vanessa 9. A, Lempeľová Liana 5. A, Riľaková Jana 9. A a Šiňorová Sofia 9. A. Víťazom chlapčenskej kategórie sa stal Ján Hudák, ktorý získal plný počet bodov. V dievčenskej kategórii skončila na prvom mieste Liana Lempeľová, ktorej 6 výhier a jedna remíza priniesli 6,5 bodov. Na treťom mieste s 5,5 bodmi sa umiestnila Michaela Čornaničová. Srdečne blahoželáme k výborným umiestneniam a k postupu do krajského kola.

  • Poďakovanie

    Spoločnosť Marys Meals nám poslala ďakovný list za dar.
  • Aj ty v IT

    Dňa 7.11. 2023 navštívilo našu školu občianske združenie Aj Ty v IT, ktoré pomáha zvedavým dievčatám odhaliť krásy a možnosti nových technológií.  Venuje sa práci s dievčatami od 8 rokov, cez stredné školy až po špeciálne vzdelávacie programy určené pre dospelé ženy, ktorých cieľom je pomôcť im rozbehnúť kariéru v IT sfére. Žiačky z 5. a 6. ročníka sa zábavnou formou učili ako programovať ozobota pomocou fixiek, skúsili si na akom princípe programovanie funguje a stali sa  na chvíľu programátorkami. Ak chcete vedieť, čo všetko pre dievčatá a ženy v IT ponúkajú, navštívte ich web ajtyvit.sk alebo facebook.com/AjTyVIT/

  • Jesenné zábavné dopoludnie

    V piatok pred jesennými prázdninami, si deviataci pripravili milú rozlúčku so školou. V telocvični nachystali pre spolužiakov množstvo športovo zábavných aktivít. Po ich absolvovaní získali sladkú odmenu. Žiaci celej školy prišli v rôznych strašidelných maskách a užili si dnešné dopoludnie. Do našich končín sa v posledných rokoch dostal Halloween, ktorý sa slávi 31. októbra a zbožňujú ho najmä deti, pretože sa prezliekajú za strašidlá a vymýšľajú si čo najoriginálnejší kostým. U nás slávime sviatok Všetkých svätých – Dušičky, počas ktorých navštevujeme cintoríny a spomíname na svojich príbuzných, ktorí už tu s nami nie sú.

  • Jesenné prázdniny

  • Deň jablka

    Ako ľudová múdrosť hovorí: „Každý deň jablko, od lekára ďaleko.“

    Neodmysliteľnou súčasťou jesenného obdobia sú jablká. Jablko vnímame ako niečo úplne bežné, hoci je najcennejším z ovocí. Sprevádza človeka už od počiatku a k nášmu zdraviu prispieva tisícky rokov.

    Jablko povzbudzuje nervový systém, minerálmi a vitamínmi, posilňuje organizmus a môžu si ho dopriať aj pacienti s cukrovkou.

    Docenenie jabĺk, ich odrôd aj ovocných sadov patrí medzi hlavné náplne osláv „Dňa jablka“ známeho aj ako „Deň pôvodných odrôd jabĺk“. Pripomína sa každý rok 21. októbra alebo najbližšie k tomuto termínu. Iniciovala ho britská organizácia Common Ground v roku 1990 a už v roku 1991 sa konalo vyše 50 podujatí.

    Podstatná myšlienka tohto dňa spočíva v tom, aby človek nikdy nezabudol, že jablko predstavuje symbol fyzickej, kultúrnej i genetickej pestrosti.

    Na našej škole sme oslávili Deň jablka v piatok 20. 10.

    Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí sa podieľali na príprave osláv Dňa jablka, upečením zákuskov, koláčov, sušených jabĺk a výrobou štiav z jabĺk.

  • Pozvanie na "Zápas roka"

    Členovia klubu MFK Snina dnes prišli pozvať deti na "ZÁPAS ROKA", ktorý odohrajú 25. 10. 2023 o 14.30 s jedným z najlepších futbalových mužstiev Slovenska DAC 1904 Dunajská Streda.

  • Túra na Biele kamene

    Krásne počasie využili žiaci s mnohými rodičmi a v rámci turistického krúžku absolvovali 15 km túru na Biele kamene.

    Pripájame aj video:

     https://www.relive.cc/view/vNOPQgEAn26

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Študentská 1446/9
  • Základná škola: tel. 057/762 25 06, 0911/438 008, fax 057/758 40 21
    Školská jedáleň: 057/762 36 72, 0911/937 017
    ŠKD: 0902/316 749

Fotogaléria