• Oznam vedúcej školskej jedálne

    Obedy v školskej jedálni sa podávajú do 30.06.2022 vrátane.

    Z dôvodu ukončenia školského roka je nutné žiaka, ktorý sa nezúčastní na vyučovaní ktorýkoľvek deň do 30. 06. 2022 vrátane, vyhlásiť najneskôr do pondelka 26. 06. 2023 ráno do 7.00 hod.

    Po tomto dátume sa už z obeda vyhlásiť nebude možné.

    Zároveň žiadam rodičov, aby zápisné lístky na obedy v školskej jedálni na nový školský rok 2023/2024 neodkladne vypísali, podpísali a obratom vrátili do školy najneskôr do 16. 06. 2023.

    Poprosím rodičov, aby si v mobilnej aplikácii strava.cz doplnili svoju e-mailovú adresu.

    Podmienky stravovania v školskej jedálni v novom školskom roku 2023/2024 ostávajú nezmenené. Ak dôjde k zmenám, tie budú zverejnené na internetovej stránke našej školy v sekcii školská jedáleň na základe pokynov MŠVVaŠ SR.

    Za spoluprácu a pochopenie ďakuje vedúca školskej jedálne s kolektívom.

  • ZBER PAPIERA

    Kedy? V pracovných dňoch 7.00 hod - 7.40 hod a 13.00 hod - 14.00 hod

    Kde? Suterén školy ( vedľa školskej jedálne)

    Zbierame: tlačoviny, letáky - ZVIAZANÉ a ZABALENÉ

    NEZBIERAME kartón

    Koniec zberu: 22. júna 2023

  • Škola v prírode

    V dňoch 29.5. – 2.6.2023  žiaci 4. ročníka našej školy absolvovali Školu v prírode v nádhernom prostredí Vysokých Tatier. V priebehu piatich dní spoznávali nielen okolie Tatranskej Lomnice, kde boli ubytovaní, ale s využitím bezplatnej prepravy na TEŽ sa presúvali  Tatrami a spoznávali tie najznámejšie miesta, o ktorých sa učili na vlastivede. V dopoludňajšom čase turistickými chodníčkami sa dostali na Hrebienok, Reinerovu chatu, Popradské pleso či Štrbské pleso. Popoludňajší čas strávili prechádzkou v botanickej záhrade, návštevou Múzea TANAP-u, Dobrej hračky či bazéna v neďalekom hoteli. Večer zasa súťažili, zabávali spolužiakov svojim programom, tancovali a spievali. Pobyt ukončili v piatok výletom lanovkou na Skalnaté pleso, ktoré bolo tou najkrajšou bodkou za celým týždňom. Škola v prírode pre mnohých bola aj novou skúsenosťou v ich živote, keďže prvýkrát boli od rodičov na dlhší čas. S množstvom zážitkov a milými darčekmi pre najbližších sa všetci tešili domov.

  • Výstup na Kremenec

    Tento víkend sme v rámci DO Fénix absolvovali turistiku v NP Poloniny a vystúpili na Kremenec. V piatok sme sa ubytovali v Informačnom centre NP Poloniny a v sobotu sme za doprovodu polície zo Zboja vyrazili na túru. Policajti nás vyviezli na Skládku pod Kýčerou, kde nám predviedli ukážky ich práce, začo im veľmi pekne ďakujeme. Potom sme už pešo cez PR Stužica pokračovali na trojcíp troch štátov Poľska, Ukrajiny a Slovenska. Všetci to zvládli bez problémov a niektorí si náročnú túru predĺžili až na Veľkú Rawku.Chcem  všetkých pochváliť za podaný výkon.V nedeľu sme sa šťastne vrátili domov. 

  • Krajské kolo vo volejbale žiačok

    Žiačky Ducková Ela, Popíková Vanesa, Babinová Liliana, Legemzová Sára, Andrejčíková Nina, Reiser Ema, Naščáková Bianka, Jarolimová Katarína sa po víťazstve na okresnom kole vo volejbale žiačok zúčastnili v Prešove na krajskom kole. Po postupe zo skupiny sa stretli s družstvom Svidníka a Popradu, kde vybojovali bronzovú medailu. Blahoželáme k úspechu, ku ktorému bola cesta veľmi ťažká.

  • Hlasujte za nás!!!

    Vážení rodičia a priaznivci školy,

    našu školu sme prihlásili do projektu Kauflandu "Čerstvé hlavičky". Víťazná MŠ a ZŠ bude v šk. roku 2023/2024 pravidelne raz do týždňa dostávať 200 g čerstvého ovocia a zeleniny na každého žiaka školy. Pre nás to znamená Kaufland v Humennom. ( Pred dvoma rokmi bola úspešná ZŠ Hviezdoslavova, minulý rok sa to ZŠ Komenského nepodarilo. Obidve školy sú prihlásené aj v tomto školskom roku, takže máme silnú konkurenciu.)

    Z Vašej strany je potrebné v čase od 20.4.2023 do 31.5.2023 pravidelne hlasovať za našu školu. Nestačí 1x za 5 týždňov, ale najlepšie pravidelne každý deň za 5 týždňov.

    Každý, kto chce hlasovať, sa musí pri prvom raze zaregistrovať na webstránke www.cerstvehlavicky.sk  Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

    Veríme, že nás aj v tomto snažení podporíte.

     Vďaka Vám a Vašim hlasom  teraz zriaďujeme oddychový kútik pre žiakov a začíname s revitalizáciou školského dvora.

    Ďakujeme za každý Váš hlas !!!

  • GPX v šachu

    56 mladých nádejných šachistov sa zišlo v sobotu 13. mája 2023 na 4. turnaji X. ročníka REINTER GPX v šachu mládeže 2022/23, ktorý sa odohral v Humennom. Turnaja sa zúčastnili aj žiaci našej školy: Natália Džuberová 4.A, Liana Lempeľová 4.A, Laura Lempeľová 2.A,Štefan Miško 6.B, Ema Mišková 2.A a Jana Riľaková 8.A. Najlepší výsledok z našich žiakov dosiahol Štefan Miško, ktorému však tri výhry a jedna remíza v silnej konkurencii na víťazné umiestnenie nestačili. Úspešnejší sme boli v dievčenskej kategórii, kde sme získali štyri umiestnenia:
    v kat. D8- 1. miesto Ema Mišková, 2. miesto Laura Lempeľová a v kat. D11- 2. miesto Liana Lempeľová, 3. miesto Natália Džuberová. Srdečne blahoželáme!

  • Funny day with English

    V utorok 9. 5. 2023 sa konala posledná časť trilógie Na potulkách s angličtinou v CVČ za účasti 7 základných škôl. Súťažili trojčlenné tímy s úlohami: počúvanie s porozumením, slovná zásoba a opis obrázka. Žiaci našej školy si odniesli krásne 1. miesto. V tíme súťažili: Katarína Kinská 7. B, Sofia Šiňorová 8. A, Marián Pavlík 6. A. Srdečne blahoželáme!

  • Hodiny výtvarnej výchovy v 8. a 9. ročníku

    Výtvarná výchova je súčasťou obsahu všeobecného vzdelávania ako jeden z esteticko-výchovných predmetov. Rozvíja produktívne výtvarné činnosti v rôznych témach a technikách. V rámci tematického celku PODNETY FOTOGRAFIE sa žiaci 8. a 9. ročníka zamerali na fotografovanie prírodnín a hru s fotografickým obrazom.   

  • Okresné kolo - Geografická olympiáda

    Dňa 31.03.2023 sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci.

    V kategórii E sme sa umiestnili:   

    1. miesto - Nella Hricková 9. A

    6. miesto - Veronika Neumannová 8. A                    

    7. miesto - Marianna Galandová 8. B,

    v kategórii F:    

    8. miesto - Karin Hudáková 7. B,

    v kategórii G

    4. miesto - Oliver Bogner 5. A 

    6. miesto - Zuzana Guraničová 5. C         

    14. miesto - Alexander Vozár 5. A.

  • Zápis prvákov pokračuje

    Zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024 naďalej pokračuje aj po slávnostnom zápise prváčikov. Vaše dieťa môžete zapísať do 30. apríla 2023 na sekretariáte školy. Všetky ďalšie informácie sú uvedené v nižšie uvedených pokynoch. Tešíme sa na Vás! 

  • Za čistejšie mesto

    19. apríla 2023 sa aj naša škola  zapojila do výzvy Mládežníckeho parlamentu mesta Snina Za čistejšie mesto. Starší žiaci zbierali odpadky pri brehoch Pčolinky a mladší upratovali okolie školy.

  • REINTER GRAND PRIX v šachu

    Dňa 15. 4. 2023 sa odohralo v Humennom 3. kolo X. ročníka REINTER GRAND PRIX v šachu mládeže 2022/2023. Našu školu reprezentovali: Liana Lempeľová 4. A, Štefan Miško 6. B, Ema Mišková 2. A, Jana Riľaková 8. A a Vanessa Kocúrová 8. A. V kategórii D8 obsadila 1. miesto Ema Mišková a v kategórii D11 skončila na 1. mieste  Liana Lempeľová. V kategórii D 14 sme získali dve umiestnenia: 2. miesto Vanessa Kocúrová a 3. miesto Jana Riľaková. K dosiahnutým výsledkom srdečne blahoželáme!

  • Riaditeľské voľno - 17.4.2023

    Riaditeľka ZŠ, Študentská 1446/9, Snina v zmysle § 150 ods. 5 zákon 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje žiakom na 17.4.2023 (pondelok) z dôvodu pravoslávnych sviatkov riaditeľské voľno. 

    V uvedený deň nebude v prevádzke ani školská jedáleň a školský klub detí.

    Riadne vyučovanie pokračuje v utorok 18.4.2023.

  • Okresné kolo - Pytagoriáda - výsledky

    3. ročník

    1. miesto - Richard Šváb 3. B

    3. miesto - Lucas Sivák 3. B

    5. - 6. miesto - Tomáš Švanda 3. A

    8. miesto - Viliam Krupa 3. B

    4. ročník

    4. - 5. miesto - Tobias Haburaj 4. C

    4. - 5. miesto - Dominik Opálka 4. C

    6. miesto - Soňa Čopíková 4. B

    9. miesto - Šimon Čopík 4. B

    13. miesto - Terézia Suchá 4. C 

    5. ročník

    1. miesto - Oliver Šebők 5. C

    3. miesto - Miriam Peťová 5. B

    6. ročník

    1. miesto - Štefan Miško 6. B

    7. ročník

    1. miesto - Katarína Kinská 7. B

    8. ročník

    1. miesto - Ema Čornaničová 8. B

     

    Všetkým srdečne blahoželáme!

  • Okresné kolo - Matematická olympiáda - výsledky

    5. ročník

    4. miesto - Oliver Šebők 5. C

    6. miesto - Alexander Vozár 5. C

    6. ročník

    1. miesto - Nina Andrejčíková 6. A

    7. ročník 

    1. miesto - Alex Aliji 7. A

    3. miesto - Sára Legemzová 7. B

    8. ročník

    1. miesto - Oliver Galajda 8. B

    9. ročník

    2. miesto - Anna Mária Pažurová 9. B

     

    Všetkým srdečne blahoželáme!

  • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

    V stredu 29. marca sa v priestoroch renesančného kaštieľa v Humennom uskutočnilo okresné kolo 69. ročníka súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy detí, mládeže a dospelých Hviezdoslavov Kubín. Súťažili recitátori z okresov Humenné, Snina a Medzilaborce.

    Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v prednese poézie a prózy  a zároveň vrcholným podujatím tohto druhu na Slovensku.

    Súťažilo sa v štyroch vekových kategóriách samostatne v poézii a próze. Našu školu reprezentovali tri žiačky, a to Edita Kavčáková (2. A), Soňa Čopíková (4. B) a Sofia Šiňorová (8. A).

    Diplom za 3. miesto v I. vekovej kategórii v próze získala štvrtáčka Soňa Čopíková. Srdečne blahoželáme.

  • Noc s Andersenom

    Rozprávkový večer plný dobrodružstiev, kreativity, súťaží  a diskotéka. 150 žiakov našej školy sa zapojilo do tejto medzinárodnej akcie, ktorej cieľom je vzbudzovať u detí záujem o čítanie. Jednou z tém tohto ročníka bolo 100. výročie založenia Walt Disney Studios  a 95. narodeniny Mickey Mousa.  Celý večer sa žiaci zabávali s Mickey Mousom a Minnie, v triedach riešili rôzne kvízy, hádanky, čítali rozprávky a hľadali indície, aby mohli nájsť Zlatý poklad. Samozrejme, že sa im to podarilo a odmenou za to bola truhlica zlatých (čokoládových) dukátov a sladkosť. V telocvični tancovali, skladali puzzle, kreslili a v Mickeyho markete si prezerali rôzne veci, na ktorých sú postavičky Mickeyho a Minnie(plyšové hračky, ruksaky, deky, taniere, príbory, hrnčeky, tričká a pod.) Úsmevy na detských tvárach pri odchode domov prezrádzali spokojnosť a nadšenie.

  • Obedy od 1.5.2023 - dôležité informácie

    Riaditeľstvo školy žiada rodičov o dôkladné preštudovanie nových informácií k zmene obedov od 1.5.2023. Ďakujeme.

    Informácie k obedom od 1. 5. 2023.pdf

  • Darujte 2% dane

    Vážení rodičia,

    prosíme Vás o poukázanie 2% zaplatenej dane z príjmov FO tak ako každý rok. Získané finančné prostriedky použijeme  na činnosť rodičovského združenia  a skvalitnenie výchovno-vyučovacieho procesu.

    Potvrdenie o zaplatení dane spolu s podpísaným vyhlásením prosíme doručiť do ZŠ do 20. 4. 2023, hromadne ich odovzdáme na daňový úrad.     

    Ďakujeme.

    Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej danej.pdf

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Študentská 1446/9
  • Základná škola: tel. 057/762 25 06, 0911/438 008, fax 057/758 40 21
    Školská jedáleň: 057/762 36 72, 0911/937 017
    ŠKD: 0902/316 749

Fotogaléria