• Okresné kolo biologickej olympiády kategória C

    Centrum voľného času v Snine organizovalo okresné kolo biologickej olympiády. Žiaci súťažili v teoreticko-praktickej časti a projektovej časti. Obidve tieto časti sú hodnotené samostatne ☝️


    Naši žiaci boli úspešní v obidvoch častiach

    V teoreticko-praktickej časti obsadil  

    1. miesto Oliver Galajda a 4. miesto Matúš Sentivan. 

    V projektovej časti 

    získala 1. miesto Ema Galandová a 4. miesto Klaudia Hancová.


    Víťazi v oboch častiach postupujú do krajského kola.

    Srdečne blahoželáme.

  • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    Dňa 5. 2. 2024 sa v budove našej školy uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády.

    Žiaci našej školy získali popredné miesta.

    Kategória C - 9. ročník:

    1. miesto: Oliver Galajda (9.B)

    2. miesto: Marianna Galandová (9.B)

    Kategória D - 8. ročník:

    1. miesto: Katarína Kinská (8.B)

    3. miesto: Miriam Balintová (8.B)

    Kategória E - 7. ročník:

    1. miesto: Denisa Vasková (7.B)

    4. miesto: Kristián Peček (7.B)

    Kategória F - 6. ročník:

    1. miesto: Dávid Barna (6.B)

    2. miesto: Matúš Beca (6.B)

    Prví dvaja z kategórie C, D a E postupujú na krajské kolo.

    Všetkým srdečne gratulujeme.

  • Pasovačka

    Zápasnícky klub Slávia Snina zorganizoval pre žiakov základných škôl Pasovačku. Naši žiaci obsadili 2. miesto.

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Žiaci 2. - 5. ročníka dnes súťažili           v prednese povestí.Porota ocenila v každej kategórií 3. miesta.Kategória 2. -3.  ročník: 1.Edita Kavčáková, Laura Legemzová, 2.Ema Becová, 3. Viola Poldruháková.

    Kategória 4. - 5. ročník:1. Soňa Čopiková, 2.Bianka Spisarová, 3. Lucas Sivák

  • Karneval

    Dnes bolo v škole veselo. Celú telocvičňu zaplavili krásne masky. Najskôr sa zabávali, potom sa losovala tombola a nakoniec porota vyhodnotila 55 najkrajších masiek. Ďakujeme členom školského parlamentu a deviatakom, ktorí vyzdobili telocvičňu a zabávali sa spolu s mladšími žiakmi.

     

  • Workshop micro:tour

    V pondelok sme pre žiakov 5. - 7. ročníka pripravili worshop micro:tour, ktorého cieľom bola popularizácia programovania s micro:bitom. Lektorky z akadémie Aj Ty v IT žiakom predstavili mikropočítače, pomáhali im plniť a riešiť mini úlohy s micro:bitom a tým spoznali ich jednotlivé funkcie a nadstavbové aplikácie.  

  • Kybernetická bezpečnosť

    Kybernetická bezpečnosť a bezpečnosť na internete nie sú iba pojmy. 30. november bol Deň bezpečnosti na internete.  V priebehu decembra mali žiaci 1. - 9. ročníka prednášky so školskými digitálnymi koordinátorkami  o hrozbách  v online svete. Oboznámili sa s pojmami spam, hoax, phishing, pharming, naučili sa tvoriť silné heslá, porozprávali sa o kyberšikane, pozreli si ukážky podvodných správ, naučili sa ako ich rozlišovať a porozprávali sa o závislosti na digitálnych technológiách. 

     

  • Vianočné prianie

           Všetkým našim žiakom, zamestnancom, rodičom, priateľom školy ďakujeme za spoluprácu a želáme príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia, šťastia, osobných a pracovných úspechov v roku 2024.

                                                                   Riaditeľstvo ZŠ, Študentská 1446/9, Snina

  • Deviatačka Vanessa Kocúrová úspešná vo výtvarnej súťaži

     

    Tretí ročník výtvarnej súťaže Staň sa dobrodruhom má svojich víťazov. Do výzvy zvečniť svoje zážitky z územia Horného Zemplína sa zapojilo vyše 180 žiakov základných škôl. Boli ocenení šiesti žiaci v dvoch kategóriách, ale hodnotiaca komisia sa rozhodla oceniť v každej kategórii aj ďalšie dve diela bez udania poradia tzv. motivačnou cenou.  Potešilo nás, že práve túto cenu v druhej kategórii získala naša žiačka Vanessa Kocúrová, 9.A s obrázkom Chrámu Ducha svätého v Medzilaborciach. Srdečne blahoželáme. 

  • Vianočná besiedka

    V duchu Vianoc sa nieslo dnešné dopoludnie. Ďakujeme žiakom a učiteľom, ktorí pripravili krásny program.

    Link na video: 

    https://youtu.be/XY8ogkthhkQ

     

  • Výsledky školského kola pytagoriády

     

    Úspešným riešiteľom blahoželáme. Na okresné kolo pytagoriády postupujú žiaci , ktorí dosiahli minimálne 10 bodov z testovaných úloh.

    Kategória P3:

    Kováč Filip 3.A, Legemzová Laura 3.B, Poldruháková Viola 3.B, Mišková Ema 3.A, Lapšanská Natália 3.B, Cimprichová Sofia 3.B, Guľák Sebastián 3.A, Becová Ema 3.B

    Kategória P4:

    Šváb Richard 4.B, Vasilišin Peter 4.A, Švanda Tomáš 4.A, Krupa Viliam 4.B, Sivák Lucas 4.B, Krajňák Teodor 4.B, Ciniková Kristína 4.B, Vasko Lukáš 4.B

    Kategória P5:

    Čopíková Soňa 5.B, Opálka Dominik 5.B, Čopík Šimon 5.B, Kornucik Filip 5.B, Haburaj Tobiáš 5.A, Voloch Peter 5.A, Džuberová Natália 5.A

    Kategória P6:

    Peťová Miriam 6.B, Čopíková Sabina 6.A, Vozár Alexander 6.A

    Kategória P8:

    Kinská Katarína 8.B, Legemzová Sára 8.B

     

     

     

  • Vianočná burza

  • Školské kolo pytagoriády

    V utorok a v stredu prebehlo školské kolo pytagoriády v kategóriách P3 - P8. Úspešní riešitelia z každej kategórie postupujú na okresné kolo.

  • Fenixáci zo Študentskej vo vianočnej Prahe

    Naši žiaci si užili jeden deň v zasneženej Prahe. Prešli sa po Václavskom námestí, po Karlovom moste, na chvíľu sa zastavili na Staromestskom námestí, prezreli si výmenu stráže na Pražskom hrade,vyšľapali si na Petřín,  a užili si predvianočnú atmosféru v Prahe.

     

  • Počítanie do 100 v 2.A

  • Majstrovstvá Slovenska v rapid šachu

    Ján Hudák dnes obsadil krásne 8. miesto na majstrovstvách Slovenskej republiky žiakov a študentov v rapid šachu. Blahoželáme...

  • Hamburger s hranolkami na obed

    Dnes nás v školskej jedálni čakalo prekvapenie. Naša vedúca jedálne k nám pozvala kuchára zo spoločnosti Bidfood, od ktorej berie školská jedáleň potraviny. Kuchár Marek Madzik nám spolu s našimi kuchárkami pripravil na obed hamburger a hranolky. V krátnej prezentácií nám vysvetlil, že aj hamburger sa dá pripraviť zdravo. Bolo to pre nás spestrením, všetkým veľmi chutilo a tešíme sa na ďalšiu návštevu a najmä na sľúbenú pizzu.

  • Naša vianočná výzdoba

  • Mikuláš k nám našiel cestu

    Na svätého Mikuláša, neučí a neskúša sa .... V tomto duchu sa niesol celý dnešný deň. Každú triedu prekvapili anjeli a čerti, ktorí deti trošku ponaháňali, postrašili, ponatierali čiernou farbou a nakoniec všetci spoločne zavolali Mikuláša, ktorý im priniesol sladké odmeny. Žiaci si pre Mikuláša pripravili básničky, pesničky, zatancovali a zahrali mu. Bol to krásny deň. Mikuláš nezabudol ani na tety kuchárky a po návšteve kuchyne utekal rozdávať darčeky ďalším deťom...

  • Mikuláš

    Mikuláš je dedko starý,

    vie on robiť veľké čary.

    Nadelí ti radosti,

    čižmy plné sladkostí.

    Žiak 4. B triedy Lucas Sivák nakreslil krásny obrázok a všetkým deťom, rodičom a zamestnancom školy želá veselého Mikuláša. Vedenie školy sa k tomuto želaniu s radosťou pripája.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Študentská 1446/9
  • Základná škola: tel. 057/762 25 06, 0911/438 008, fax 057/758 40 21
    Školská jedáleň: 057/762 36 72, 0911/937 017
    ŠKD: 0902/316 749

Fotogaléria