• Zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 - informácie

    Riaditeľstvo Základnej školy, Študentská 1446/9, Snina oznamuje, že

    zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční v dňoch

    od 1. apríla 2024 do 30. apríla 2024.

    Zápis je možné uskutočniť:

    - vyplnením elektronickej prihlášky formou elektronického formulára (na navigačnej lište, v záložke elektronická prihláška na webovej stránke školy)

    1. Na webovej stránke bude od 1.4.2024 sprístupnený formulár elektronickej prihlášky, ktorý je potrebné dôkladne vyplniť na základe údajov v rodnom liste dieťaťa, občianskom preukaze zákonných zástupcov a odoslať.

    2. Elektronická prihláška bude odoslaná na e-mail školy a v školskom informačnom systéme zaregistrovaná. Ak ste vyplnili a odoslali elektronickú prihlášku správne, príde Vám o tom potvrdzovací email. Formulár prihlášky nie je nutné vytlačiť.

    3. Po vyplnení elektronickej prihlášky žiadame  oboch zákonných zástupcov v termíne od 1.4.2024 do 30.4.2024 v čase od 7.00 do 14.00, aby sa dostavili do školy, pričom overíme a skontrolujeme údaje na prihláške na základe predloženého rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov a tí ju následne obaja podpíšu. 

    4. Neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky je tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov - Príloha k elektronickej prihláške.docx, ktorú stačí vyplniť v škole pri podpisovaní vytlačenej elektronickej prihlášky. 

    5. V prípade, že zapísané dieťaťa je so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, doloží zákonný zástupca vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 31. mája 2024.

    6. Podľa § 144a zákona č. 245/2008 (školský zákon) na žiadosti o prijatie sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

    • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),
    • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať) alebo
    • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (túto skutočnosť je možné preukázať písomným vyhlásením Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu.docx)  
    • na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosť doručia riaditeľke školy Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu.docx.

    - v listinnej forme  na formulári podľa vzoru schváleného ministerstvom školstva Prihláška na vzdelávanie v základnej škole.pdf s podpisom oboch zákonných zástupcov. 

    1. Vyplnený a podpísaný formulár doručia zákonní zástupcovia škole a zároveň k overeniu údajov donesú originál rodného listu dieťaťa a občianske preukazy zákonných zástupcov.

    2. Ďalšie pokyny platia ako v bodoch 3 až 6 elektronickej prihlášky.

     

    Zoznam pomôcok pre žiakov 1. ročníka.pdf

  • Slávnostný zápis žiakov do 1. ročníka - 9. apríl 2024

    Slávnostný zápis žiakov do 1. ročníka sa uskutoční dňa 9. apríla 2024 v čase od 14.30 do 16.30 hod. v budove školy. Tešíme sa na Vás!

    Aktuálne informácie k zápisu žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 sú zverejnené nižšie.

  • Veľkonočné prianie

  • Veľkonočné prázdniny

  • Noc s Andersenom

    Rozprávkový večer plný dobrodružstiev, kreativity, súťaží a diskotéky. Aj tento rok sa žiaci 3. - 5. ročníka našej školy zapojili do tejto medzinárodnej akcie, ktorej cieľom je vzbudzovať u detí záujem o čítanie. Jednou z tém tohto ročníka bola rozprávka H. CH. Andersena Snehová kráľovná, ktorá slávi 180. výročie od prvej publikácie. Keďže sa stala predlohou a motívom rozprávky, ktorú poznajú všetky deti pod názvom Ľadové kráľovstvo, aj my sme sa zabávali, čítali a súťažili. V telocvični nás navštívil H: CH: Andersen, od ktorého sme sa dozvedeli niečo o jeho živote a preniesli sme sa späť v čase. V triedach sme riešili rôzne kvízy, hádanky, čítali rozprávky a hľadali indície, zahrali si kahoot kvíz, zaspievali pesničky prostredníctvom karaoké, skladali puzzle či kreslili. Samozrejme, že sa nám darilo. Na konci sa všetci vytancovali v telocvični. Úsmevy na detských tvárach pri odchode domov prezrádzali spokojnosť a nadšenie.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka ZŠ, Študentská 1446/9, Snina v zmysle §150 ods.5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje na deň 20.3.2024 (streda) žiakom 5. – 8. ročníka riaditeľské voľno z dôvodu celoslovenského testovania T9 2024.

    Žiaci uvedených ročníkov sú automaticky vyhlásení zo stravovania v školskej jedálni.

    Žiaci 1. – 4. ročníka sa učia podľa platného rozvrhu hodín.

  • Plavecký výcvik žiakov 3. ročníka

    Žiaci tretieho ročníka sa zúčastnili plaveckého výcviku. Učili sa plávať tromi plaveckými spôsobmi (kraul, prsia,znak). Na záver absolvovali plavecké preteky a súťaže. Okrem tréningu bola aj zábava, rôzne hry vo vode a aj tobogán.

  • Celoslovenský čitateľský maratón "Čítajme si..."

    Včera 18. 3. 2024 sme v našej školskej knižnici odštartovali Celoslovenský detský čitateľský maratón “Čítajme si…” 2024. Maratón trvá do 22. marca 2024 teda od pondelka do piatka. Číta sa po celom Slovensku na školách a v knižniciach, v školských kluboch a v centrách voľného času a v škôlkach. Možno sa nám podarí prekonať spolu minuloročný rekord 100 591 čitateľov. Čítanie sa začalo knihou od Pavla Dobšinského Slovenské rozprávky a zároveň sme si pripomenuli jeho 196. výročie narodenia.

  • Dobšinského dopoludnie v 2.A

     

    Žiaci si pripomenuli 196. výročie narodenia slovenského rozprávkára Pavla Dobšinského.

  • Po stopách kocúra Felixa

    Marec je mesiac knihy. Pri tejto príležitosti naši prváci navštívili kultúrno-komunitné centrum OBÝVAČKA, kde bol pre nich pripravení zážitkovo-náučný program s autorkou a zakladateľkou vydavateľstva Class Lenkou Šingovskou. Hravým stopovaním roztomilého kocúra🐱z knihy PO STOPÁCH KOCÚRA FELIXA malí čitatelia spoznali život našich predkov v minulosti a zvieratá, ktoré sú typické pre vybrané regióny Slovenska.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    Vo štvrtok prebehlo v našej škole školské kolo súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN Žiaci  2. - 4. ročníka súťažili v I. kategórií  - prednes poézie a prózy.Rozhodovanie poroty bolo veľmi náročné ...

     Umiestnenie žiakov:

     I. Kategória – prednes poézie:

    1. miesto –   Lukas Sivák - 4.B

    2. miesto –   Kristína Ciniková - 4.B                                Sofia Cimprichová - 3.B

    3. miesto –   Richard Šváb – 4.B                                     Richard Homza – 2.A                                 Stela Gičová – 2.C                                        Lenka Fundáková – 2.A

    I. Kategória – prednes prózy:

    1. miesto –  Bianka Spisárová – 4.C

    2. miesto –  Laura Legemzová – 3.B                              Ema Džuberová – 3.B

    3. miesto –  Edita Kavčáková – 3.a                        Stela Zuščáková – 2.A

    Žiaci, ktorí získali 1. miesto postupujú na okresné kolo. Blahoželáme....

  • Šaliansky Maťko

    21. februára sa v CVČ v Snine uskutočnilo okresné kolo 29. ročníka Šalianskeho Maťka. Je to súťaž v prednese slovenských povestí.V I. kategórií obsadila 2. miesto Laura Legemzová a v II. kategórií získala 2. miesto Soňa Čopíková.Blahoželáme....

  • Vybíjaná - okresné kolo

    V okresnom kole vo vybíjanej získali naše žiačky krásne 3. miesto...

  • VANSOVEJ LOMNIČKA

    V pondelok poobede sa v priestoroch Obývačky v Dome kultúry v Snine konala prehliadka prednesu poézie a prózy v slovenskom jazyku VANSOVEJ LOMNIČKA, ktorú organizovala Únia žien Slovenska - Základná a okresná organizácia v Snine na počesť spisovateľky a poprednej osobnosti ženského hnutia Terézie Vansovej. Našu školy reprezentovali Laura Legemzová 3.B, Bianka Spisarová 4.C, Soňa Čopíková 5.B.

  • Okresné kolo v stolnom tenise chlapcov a dievčat

    Dnes sa uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise chlapcov a dievčat v Belej nad Cirochou.

    Naši žiaci si počínali skvele.

    Chlapci obsadili pekné 2.miesto a dievčatá skončili na 3.mieste.

    Chlapci: Samuel Vozár, Teodor Krajňák, Tomáš Harmaňoš.

    Dievčatá: Bianka Naščáková, Nina Andrejčíková, Viktória Machačková a Jana Riľaková.

    Blahoželáme.....

  • Okresné kolo biologickej olympiády kategória C

    Centrum voľného času v Snine organizovalo okresné kolo biologickej olympiády. Žiaci súťažili v teoreticko-praktickej časti a projektovej časti. Obidve tieto časti sú hodnotené samostatne ☝️


    Naši žiaci boli úspešní v obidvoch častiach

    V teoreticko-praktickej časti obsadil  

    1. miesto Oliver Galajda a 4. miesto Matúš Sentivan. 

    V projektovej časti 

    získala 1. miesto Ema Galandová a 4. miesto Klaudia Hancová.


    Víťazi v oboch častiach postupujú do krajského kola.

    Srdečne blahoželáme.

  • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    Dňa 5. 2. 2024 sa v budove našej školy uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády.

    Žiaci našej školy získali popredné miesta.

    Kategória C - 9. ročník:

    1. miesto: Oliver Galajda (9.B)

    2. miesto: Marianna Galandová (9.B)

    Kategória D - 8. ročník:

    1. miesto: Katarína Kinská (8.B)

    3. miesto: Miriam Balintová (8.B)

    Kategória E - 7. ročník:

    1. miesto: Denisa Vasková (7.B)

    4. miesto: Kristián Peček (7.B)

    Kategória F - 6. ročník:

    1. miesto: Dávid Barna (6.B)

    2. miesto: Matúš Beca (6.B)

    Prví dvaja z kategórie C, D a E postupujú na krajské kolo.

    Všetkým srdečne gratulujeme.

  • Pasovačka

    Zápasnícky klub Slávia Snina zorganizoval pre žiakov základných škôl Pasovačku. Naši žiaci obsadili 2. miesto.

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Žiaci 2. - 5. ročníka dnes súťažili           v prednese povestí.Porota ocenila v každej kategórií 3. miesta.Kategória 2. -3.  ročník: 1.Edita Kavčáková, Laura Legemzová, 2.Ema Becová, 3. Viola Poldruháková.

    Kategória 4. - 5. ročník:1. Soňa Čopiková, 2.Bianka Spisarová, 3. Lucas Sivák

  • Karneval

    Dnes bolo v škole veselo. Celú telocvičňu zaplavili krásne masky. Najskôr sa zabávali, potom sa losovala tombola a nakoniec porota vyhodnotila 55 najkrajších masiek. Ďakujeme členom školského parlamentu a deviatakom, ktorí vyzdobili telocvičňu a zabávali sa spolu s mladšími žiakmi.

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Študentská 1446/9
  • Základná škola: tel. 057/762 25 06, 0911/438 008, fax 057/758 40 21
    Školská jedáleň: 057/762 36 72, 0911/937 017
    ŠKD: 0902/316 749

Fotogaléria